Zelfreflectie


Bij deze zelfreflectie beschrijf ik mijn ervaring tijdens het project en kijk ik terug naar een toffe maar vooral ook zware periode.

Aan de start van het jaar keek ik altijd al uit naar het project vanwege de vrijheid in keuze die je had. Anderzijds was ik een beetje bang dat ik dit niet ging kunnen, een soort van faalangst. Dit heb ik ook meerdere malen vermeld in mijn 2 vorige zelfreflecties.

Het begin van mijn project verliep vrij vlot, mijn idee was goedgekeurd en ik had zin om eraan te beginnen. Mijn Fritzing schema en database werden na een aantal keren te overlopen en 1 consult bij Geert uiteindelijk goedgekeurd na 2 dagen. Alles verliep nog volgens schema.

Het weekend erna en de tweede week werden vooral besteed aan het maken van mijn wireframes en het opmaken en designen van mijn project. Dit vond ik persoonlijk zelf heel leuk. Vooral dan het opmaken van de html en css pagina. Ik vond dit persoonlijk de tofste week van de projectweken. Dit omdat ik zeer graag design en ik dit ook het liefst van allemaal deed.

Wat hierna kwam was een van mijn dieptepunten tijdens de projectweken. Tijdens het tweede tourmoment gebeurde er een kortsluiting in mijn raspberry pi en dit zorgde ervoor dat mijn pi en sd kaartje kapot waren. Niks stond lokaal dus moest ik elke frontend code die ik al had opnieuw gaan schrijven. Dit was voor mij zeer zwaar omdat dit zeer dicht bij het einde van het project was, en ik persoonlijk geen behoefte had aan voltooid werk nog eens opnieuw te maken.

Na twee lange dagen vol met hard werk was de schade uiteindelijk ingehaald. Toen kon ik eindelijk gaan verder werken aan de rest van het project. Mijn cocktailmachine werkt uiteindelijk volledig, 2 dagen voor de voorstelling van het project. Hoe ik het gemaakt heb vind je bij https://www.instructables.com/id/GrooveTail/

Ik heb een aantal zware weken achter de rug maar ben zeer blij met het resultaat dat ik verwezenlijkt heb. Nu is het tijd voor een welverdiende vakantie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *